Tiikerisukat ovat näyttäneet niin hauskoilta, että minunkin piti edes yhdet väsätä:

Tiikerisukat.jpg

Toisen sukan kuvio muodostui tyystin erilaiseksi kuin toisessa. Toisaalta liekö nuo tiikerin tassutkaan ihan saman kuvioiset.

Silloin, kun gessosin säilyketölkkejä mustalla gessolla, sudin loppuja gessoja kupin pohjalta pahvin palasille. Pahvi on leikattu karkkirasiasta. Kokeilin tähän flaamilaisesta kerrosmaalauksesta jäänyttä värisekoitusta. Värisekoitus on venetsian punaista - cerulean sinininen - titaanivalkoinen. Oikeaoppisesti flaamilaisen kerrosmaalauksen eloton, kylmäkerros pitäisi maalata venetsian punaisen, preussin sinisen ja lyijyvalkoisen seoksella. Minä nyt olen hivenen soveltanut ohjetta, kun preussin sininen ja lyijyvalkoinen puuttuu minun öljyvärivalikoimasta. Yritin jälkeenpäin pistää vielä okran keltaista ja ruskeaa väriä luodakseni kuutamoista tunnelmaa, mutta lopetin sen alkuunsa. Lehti ei enää oikein erottunut mustasta pohjasta.

Lehti.jpg

Näytti siltä, että öljy imeytyi hieman gessokerroksen läpi. Tällainen pahvi vaatisi varmaan pari kerrosta gessoa, jotta siitä tulisi tarpeeksi peittävä öljyväreille. Loppuja värejähän on sitten mukava kokeilla tällaiselle pohjalle, joka ei maksa juuri mitään.

Minulla on edelleen flaamilaiset kerrosmaalaukset pahasti kesken. Mutta ilokseni nettiin on tullut uusia sivuja flaamilaisesta kerrosmaalauksesta, joista voitte saada lisätietoja tästä maalaustavasta.

Tässä yksi linkki, jossa selitetään flaamilaista kerrosmaalausta: Jari Huhta