Etsin taannoin tuplalapasen ohjeita netistä. Tuplalapasia näytti olevan kahden tyyppisiä. Toiset olivat vuorelliset lapaset ja toiset onteloneuleena tehtyjä. Kokeilin ensin onteloneuletta. Ohje on Matleenan.

 

Onteloneulelapaset-normal.jpg

 

Koko on nuoren miehen käteen sopiva. (Toivottavasti). Kuvassa toinen lapanen on nurinpäin. Lanka on seiskaveikkaa. Resoriin laitoin 14 s puikolle eli 56 s ja puikkojen koko resorissa ja lapasosassa 3. Ensimmäisellä sileällä kerroksella kavensin tasaisesti joka puikolta pois 3 silmukkaa. Silti lapasosa on aika leveä. Peukalo on normaali kiilapeukalo. Peukalokiilaan tein 10 silmukkaa molemmilla väreillä. Olisi pitänyt tehdä pari enemmän. Nyt peukalosta tuli aika napakka suhteessa kämmenosaan. Peukalossa neulos on 3,5 puikoilla. Peukalot neuloin molemmat kerrokset erikseen oikealta puolen. Siis sisäosan nurjalla ja sisäosaan poimin noiden 10 s lisäksi reunasta 4 s, yhteensä 14 silmukkaa. Päällyosan neuloin oikein pääteltyäni sisäosan langan päät. Päällyosaan laitoin 1 s enemmmän kuin sisäosaan. Ajattelin, että peukalo-osa asettautuisi paremmin. Yritin tehdä kuvioista helppoja, mutta silti tuli virheitä. Äkkiseltään tällaisten lapasten neulominen oli hidasta. Seuraavat tuplalapaset taidankin kokeilla vuorellisena versiona.

Aikaisemmin neulomani valkoinen kalanruotopipo löysi uuden omistajan. Pipo poiki uuden tilauksen, joskin eri värisen. Tämä on Nallen Taika-langasta ja väri on sama kuin aikaisemmin esitellyssä salomoninsolmuhuivissa.

 

Kalanruotopipo2-normal.jpg

Tänään keittelen lauantain bebe-leivospäivää varten pomadaa. Hyvän ohjeen löysin Kotikokilta. Olen testaillut tätä muutaman kerran ja toimii leivosten päällä hyvin. Pomadan etu tavalliseen tomusokerikuorrutteeseen on, että se ei vetisty ja valu säilytyksessä ja on nopea laittaa leivosten päälle. Leivokset dipataan kädenlämpöisessä pomadassa yläosasta ja nomparellit nopeasti päälle.

Mukavaa loppuviikkoa!