Olen nyt viihdyttänyt itseäni kiertelemällä pitkin rantoja ja peltoteitä katsellen kevätmuuttoa. Kurkiaurojen etujoukot tulivat viikko pari sitten. Minulta jäi tänä vuonna lintulista aloittamatta, joten vähän mututuntumalta näitä aikoja tänne laitan.

 

Kurkia.jpg

 

Kurkien piti kierrellä tovi pellon yllä, jotta pääsivät tuonne yläilmoihin.

 

Kurkia2.jpg

 

Pulmusia on myös ollut pari viikkoa tekemässä lentonäytöksiä pelloilla. Ne ovat kuin lumipilvi kieppumassa ylös ja alas pellolla. Välillä muodostelma on vähän löysempi ja välillä melko pallo. Näitä lentonäytöksiä tulee seurattua toveroiset aina parven nähtyä.

 

Pulmusia.jpg

 

Pihapiirissä kottaraiset ovat myös lisääntyneet viime päivinä. Nyt olen nähnyt niitä monen kymmenen linnun parvia. Niillä on hauska laulun luritus. Välillä huomaa viheltelyjen lomassa nokan koputusta ja ihan toisten lintujen matkimisääniä.

 

Kottaraisia.jpg

 

Metsähanhia olen nähnyt vain nämä pari pellolla ruokailemassa ollutta. Metsähanet meillä ovatkin yleensä yksittäin tai pienellä porukalla keväisin. Syksyllä näkee sitten kymmenien lintujen parvia. Tästä kuvasta huomaa, että meillä ei pelloilla lunta juuri ole.

 

Mets%C3%A4hanhet.jpg

 

Keltasirkut tulivat jo maaliskuulla. Niitä ei ole vain tullut kuvatuksi. Ovat ehkä liian näkösällä. Tänään näin niitä paljon pihan syreenipensaan juuressa, joten nappasinpa kuvankin.

 

Keltasirkkuja.jpg

 

Ojansuussa näkyi tänään jo useita telkkiä ja kymmenkunta sorsaa. Töyhtöhyyppiä on jo merkitemässä reviiriä kynnöspelloilla useita pareja. Peipposen liverrystä ja järripeipon ryystämislaulua olen kuullut jo muutamana päivänä, mutta oikein kunnolla ne eivät ole vielä kuuluneet. Joka päivä on tällä viikolla muuttolintujen määrä runsastunut. Mitään rysäystä ei kuitenkaan ole ollut, mutta hiljaista nousujohdetta havaittavissa.

Korona-arki ei ole minun elämän rytmiä juuri muuttanut. Kaupassa käyn vähän harvenpaan. Yleensä maito loppuu ja silloin on pakkoa lähteä. Kertaostokset ovatkin sitten kärrymitoilla. Kesästähän ei tässä vaiheessa osaa vielä mitään sanoa. Katsotaan miten kasvit ovat talvesta selvityneet ja miten homma lähtee muutenkin kevään korvalla käyntiin. Kevättöihin marjamaalla päästäneen vapulta.

Voikaa hyvin!