Kokeilinpa taas erilaisia tapoja tehdä Gelli Art-juttuja. Näissä ensimmäisissä töissä laitoin paperille tussiliiduilla väriä ja sudin sitten vettä liidun päälle vesivärisiveltimellä. Peperin kuivuttua painelin paperin muovin päälle, johon olin tehnyt akrylimaalilla kuvioita samaan tapaan kuin aikaisemminkin. Akryliväriä on vain yksi ainoa ruskea. Näistä ei oikein tiedä, mitä nämä voisivat esittää. Maanalaista elämää?

Muste-akrylikokeilu.jpg

Näissä seuraavissa tein värikokeilun toisi päin. Tasoittelin muoville jääneen ruskean värin ja tein siihen kuvioita, jotka painoin valkoiseen paperiin. Väriä ei tarttunut kovin paljon. Pistin pari uutta ohutta värikerrosta kuvioineen: okran ja punaisen. Paperin kuivuttua hipsin tussiliiduilla viivoja, jotka sivelin vedellä. Jotenkin akryliviivojen jälkeen paperilla näytti olevan kaupunkien taloja ja vettä. Joten jatkoin teemaa tussiliiduilla. Ensimmäisen nimesi Venetsiaksi ja toisen Kaupungiksi Tonavan rannalla. Venetsia tuli tietysti siitä, että olen lukenut nyt perä jälkeen useita Donna Leonin kirjoittamia Venetsiaan sijoittuvia dekkareita. Toisessa näytti joku virta olevan etualalla, joten siihen tuli sitten Tonavan kuohuja. Mainittakoon, että kumpaakaan en ole luonnossa nähyt: en Venetsiaa enkä Tonavaa.

Akryli-mustekokeilu.jpg

Tussin värit ovat heleämmät luonnossa kuin, mitä kuvissa näyttää. Olisi pitänyt säätää kameran valkotasapainoa erilaiseksi. Nyt valkoinen taustapaperi näyttää harmaalta ja värien heleys on muuttunut hivenen tunkkaiseksi. Pidän tästä jälkimmäisestä jäljestä enemmän kuin ensimmäisestä. Muutoinkin ohuemmista värikerroksista tulee mielestäni mukavamman näköistä jälkeä kuin paksuista kerroksista.

Vielä yksi väripala:

Ecotube-pala.jpg

Eilen lähti Kainuun kiertomatkalla yhden kirkonkylän maitokaupasta mukaan pari rullaa Novitan Eco Tube -lankaa. Novitan sivuilta en löytänyt mieleistäni yksinkertaista kokeilumallia. Löysin virkatun maton mallin sitten Lankavan sivuilta. Harmikseni kilo lankaa ei riittänyt kuin yhteen palaan (koko noin 57 cm * 57 cm). Kävinpä vilkaisemassa nettikauppojen hintoja. Kas kummaa, Lankavan samantyyppiset kudelangat ovat yli puolta halvempia kuin tämä Novitan Eco Tube. Onkohan näillä käytännössä niin suuri ero kuin hinnan puolesta voisi olettaa? Lankavan kude näyttäisi olevan hivenen ohuempaa, kun suositus virkkuukoukku on pienempi kuin tämän langan 8-10. Nämä langat oli kyllä aseteltu strategisesti karkkihyllyn päähän kassojen viereen. Ei ihme, että hyppäsivät siitä minun ostoskärryyni maitopurkkien joukkoon. Nyt pitää katsoa löytyisikö paikallisista kaupoista lisää lankaa, kun langan nettihinnat olivat samat kuin, mitä minä eilen maksoin, posti- ja lähetyskulut tietysti tulevat siihen päälle netistä tilatessa.