Aamulla maailma oli hyvin talvinen, mutta kottaraiset taitavat ollakin myrskyn lintuja. Eilen illalla ensimmäiset kottaraiset ilmestyivät pihapiiriin. Tänään haavan latvassa oli kolme kottaraista. Otinpahan yhdestä kuvan, jotta jäisi dokumentti muuttopäivästä. Pihan haavat ovat niin pitkiä, että kottarainen piirtyy pienesti taivasta vasten.

Kottarainen280317.jpg

Keltasirkku sen sijaan viihtyy myös puiden alemmilla oksilla, joten siitä saa myös muitakin kuin silhuettikuvia. Keltasirkkuparvet näyttävät kasvavan päivä päivältä. Johtuu varmaan siitä, että isäntä on ajanut viljaa myllylle. Kuormatessa ripisee jyviä myös varastojen edustalle. Puiden oksilla voi vahtia, ettei kissa ole päivystämässä varaston nurkalla varomattomia ja hakea nopsaan jyvä turvallisesti oksalle.

Keltasirkku280317.jpg

Illansuussa kävin ojalla. Sinne oli tullut ensimmäinen sinisorsa. Joutsenet ja sinisorsa olivat tuulen suojassa ihan padon vieressä. Kävelin naissa huoletonna liian lähelle ennen, kuin huomasin ne. Pelästytin tietysti ne lentoon. Sinisorsa on nyt lintulistani kahdeskymmenes laji.

Eilen satanut lumi pehmitti hangen. Lumikenkää kantoi vain nyt vanhat tallatut polut. Meninkin padolta vanhaa reittiä ojan vartta myötäillen vanhalle sillalle. Jokin virtaavassa vedessä viehättää aina vaan. Kun järvi vapautuu jäästä, pystyy aaltoja liikettä järvellä katsomaan vaikka kuinka kauan. Nyt täytyy tyytyä tähän ojan virtaukseen. Pieni puro, iso mielihyvä.

Oja.jpg

Samalla reissulla löytyi myös luonnon sienimö:

Sienim%C3%B6.jpg

Ei taida olla osterivinokkaita.