Valittaminen auttoi. Maanantai oli ihan ihana poutapäivä pitkästä aikaa. Keräsimme marjoja oikein urakalla. Nyt olemme viljelleet marjoja jo kolmetoista vuotta. Hivenen näyttäisi olevan epäonnen vuosi marjapuolella, mutta mukavat asiakkaat piristävät mieltä vuodesta toiseen. Vuosien myötä osasta asiakkaista on tullut myös ystäviä. Tällainen marjaystävä muisti minua maanantai-iltana ihanalla yllätyksellä:

Lahja.jpg

Lahja sisälsi Tarja Sennen mukin, lautasliinat, servetit ja taidekortin. Tästä kupista juon kahvia kesäisellä mielellä.

Iso kiitos Raijalle!

Toiset marjaystävät toivat minulle tiistaina kesäkurpitsan. Kiitos Railille ja Paavolle. Siitä ei ole kuvaa, koska söin sen samana päivänä. Tein siitä keiton tomaattien kanssa. Soppaan tuli kesäkurpitsaa, tomaattia, suolaa, yrttimaustetta, kolmenyrtin kermaa, hivenen kookoskermaa. Sattumiksi paistoin makkaran paloja. (En oikein perusta krutongeista.) Ketioo oli tosi herkullista. Tomaatteja minulle tulee runsaasti tänä kesänä. Pitää vain säilöä jo osa, jotta voin keitellä keittoa talvellakin.

Tomaatti.jpg

Lajike on Sibirica tai jotain sinne päin. Sisareni kasvatti minulle taimet. Siemenet hän oli ottanut viime syksynä omista tomaateistaan. Mukavien ystävien lisäksi minulla on siis vielä mukavia sukulaisiakin.

Alkukesästä laitoin kuvan uudesta riippupetunialajikkeesta. Nyt samainen kukka näyttää tältä:

Riippupetunia2.jpg

Kukkaa ei ole nypitty, eikä leikattu. Lantavettä lorautettu vaan joka päivä. Onhan siellä joukossa kuihtuneitakin kukkia, mutta yleisilme amppelilla on kuitenkin vielä hyvä. Kuihtuneet kukat jäävät uuden kasvuston sisään. Olen kokeillut samalla paikalla japaninkelloja, mutta ne ränsistyvät rumaksi kesän mittaan, jos niitä ei nypitä tai latvota. Riippubegoniat (karjalanneitolajikkeet) ovat koko kesän upeita, mutta syksyllä usein niin raskaita kukista, että syystuulet tuppaavat kotkomaan ne tyveltä.

Taivas vihmoo vettä taas olan takaa. Lähden katsomaan taas sääennustetta, josko huomenna olisi edes vähäsateinen pouta. Tällaisissa tunnelmissa tänä keskiviikkoiltana.