Harmaat päivät näyttävät jatkuvan edelleen. Räntää ja vettä sekä välillä lunta tulee ainakin meillä. Tiet ovat sohjuiset. Maastossa lumikengät eivät eilen kantaneet enää edes tallatulla lumikenkäpolulla. Ladulla sentään muutama ihminen näytti hiihtelevän. Keskiviikon piristykseksi siirsin kännykältä kuvia Ruuhitunturin viikko sitten tiistaina tehystä hiihtoretkestä. Silloin oli yöllä pakkasta parikymmentä astetta. Aamupäivällä pakkanen laski alle viidentoista asteen. Aurinko paistoi ja kuura kimalteli. Kuuraa varisi puista tuulen mukana saaden aikaiseksi tähtipölyä hiihtäjien iloksi.

Kännykkäkuvat eivät toista mielestäni värejä niin hyvin, kuin kameralla otetut, mutta hyvässä valossa otetut toimivat ihan kohtuullisesti. Hämäräkuvat kännykällä tulee niin rakeiseksi, että niitä ei juuri viitsi käyttää.

Käykö teille koskaan niin, että aurinkolasit päässä ei nää kännykän näytöltä yhtään mitään? Niin kävi minulle, kun otin kuvia kimaltavasta ladusta. Ruuhitunturin kahviossa huomasin, että vasemmassa alanurkassa näkyi sormenpää. Rajasin sormeni kuvasta pois, jotta minua ei voitaisi tunnistaa sormenjäljestä. Siksipä kuvan muoto on hivenen horisontaalinen. Mutta jäi sitä kimaltavaa lunta ja latua silti vähän kuvaan jäljellekin.

Latu.jpg

Kuuraa oli paljon puiden oksilla. Se oli tuollaista pitkä kiteistä sorttia. Puut näyttivät lähinnä muovikuusilta. Struktuuri oli kuurakiteissä niin karkeaa. Näissä kuurakuvissa ei juuri värejä näy. Valo oli niin tavattoman kova ja pakkasessa tuli näpsittyä vain automaattiasetuksilla. Tosin en juuri ole käsisäätöjä kännykässä käyttänyt. Joskus olen kauneussuodinta käyttänyt, mutta eroa automaattiasetukseen en juuri ole havainnut.

Kuurainen%20kuusi.jpg

Kuuraa.jpg

Kuuraa%20tunturissa.jpg

Ruuhitunturin kahvion edustalta otettuja kuvia: Lunta oli tunturissa vielä likemmäs metri. Näkymät tunturista ovat hulppeat.

Ruuhitunturi2019.jpg

Tykky oli tunturista karissut. Puissa olevat pallerot ovat edellisen viikonlopun lumituiskun jäljiltä.

Ruuhitunturi2019a.jpg

Ruuhitunturissa on kahvio ja puusee, joten palvelu ylhäällä pelaa. Nyt kuulin, että tunturiin on myös tehty tampattu polku, jota voi taapertaa lumikengillä tai ihan jalkapatikassa. Se jäi meiltä testaamatta. Kuutamokenkäily tunturiin olisi aika metkaa. Nyt kuu oli kuitenkin vielä pieni, joten lampuksi kulkijalle siitä ei juuri ollut.

Ruuhitunturi2019b.jpg

Tuosta lähtee paluulatu kohti Sallatunturia. Siinäpä sitten hurautetaan muutamassa minuutissa puolen kymmenen kilometrin matka Ruuhitunturin rinnettä alas. Nyt ei latu ollut jäinen, kiitos uuden lumikerroksen. Jos olisi nurin kupsahtanut, olisi ollut ainakin pehmyt lasku.

Ruuhitunturi2019c.jpg