Olen taas innostunut kokeilemaan kameralla leikkimistä. Enimmäkseen olen hommaillut näitä päällekkäisvalotuskokeiluita. Aina tällä konstilla ei tule kummoisiakaan otoksia. Toiset taas ovat aika hauskoja tai mielenkiintoisia. Edellisessä postauksessa oli päällekäisvalotuksella otettu kuva joutsenista. Nyt laitan tähän rantametsässä ottamiani kokeiluita. Rantametsässä kasvaa suuren suuria mäntyjä ja yhtä jyhkeitä kuusia, joita pistin samaan kuvaan ranta-aitan hirsiseinän kanssa. Näissä on kaksi kuvaa yhdessä ja muistaakseni yhdistämisasetuksissa on keskiarvo kuvista.

Hirsi.jpg

Muistaakseni tässä vaihdoin kuvaamisjärjestystä tuohon ylläolevaan kuvaan verrattuna. On siis väliä, että missä järjestyksessä kuvat ottaa.

Oksat%20sein%C3%A4ss%C3%A4.jpg

Sitten kuvasin iki männyn kilpikaarnaa ja sitten männyn latvustoa kohti taivasta.

Kaarna.jpg

Rantametsässä otin tiistai-iltana myös ihan normaaleja kuvia tai yritin ottaa normaaleja kuvia vaikkapa kevään ensimmäisistä itikoista.

Rantamets%C3%A4%20160419.jpg

Oli siellä itikoita. Tässä ne ovat lähikuvassa valopisteinä.

Itikoita%20160419.jpg

Kuuntelin kaatuneella puulla istuskellen kottaraisten pulinoita.  Sammalet kaatuneella puun rungolla näyttivät illan valossa tosi vihreiltä. Illan valo on sävyltään aika punaista, joten maatuvan puuaineksen ruskea väri saa punaisemman hohteen. Tämä punainen hohde saa vihreän vastaavasti hehkumaan.

Maan%20rajassa.jpg

Kottaraiset eivät laskeutuneet puiden latvustoista kuvausetäisyydelle. Orava tuli kuitenkin lähi puuhun naksuttelemaan.

Orava%20160419.jpg

Tämä ei taida täyttää ihan bokeh-kuvan tunnusmerkkejä, mutta vähän sinne päin. Vihreä oli kuusen oksakin.

Illan%20valossa%20160419.jpg

Lopuksi padolla otettuja päällekkäisvalotuskuvia. Nämä otin samana iltana kuin pilvessä olevat joutsenetkin. Tässä kuvassa on näkymä sillalta sekä itään että länteen.

Joutsenet%20ojalla.jpg

Tässä taas on sitten itse patorakennelma ja padon alapuolinen oja.

Patorakennelma.jpg

Odottelin ilmojen lämmettyä enemmänkin muuttolintuja tänne meidän perukoille. Vielä on ollut aika hiljaista. Ehkäpä ne ovat vielä etelän ihmisten ilona.