Eilen oli ihana ilta. Ilma oli tyyni ja lämmin. Iltalenkille lähtiessä tempaisin kameran mukaan. Tytär kysäisi, että meinaanko ihan pysähtyä ottamaan kuvia. Lenkki suuntautui Lähtevänojan vanhalle sillalle ja siitä ylitse ja kipin kapin takaisin. Yhtään kuvaa en sieltä ottanut. Ystäviä oli niin mahdottomasti. Kaksi koivunvitasta huidoin poikki alta aikayksikön sääskiä hätyytellessä. Olihan se nopea lenkki. Joskus vauhti on hyvästä. Kirittäjiä kesäillassa riittää. Seuraavalla kerralla otan hyttyshatun päähäni. Suriskoot ja iniskööt verenimijät sitten ihan rauhassa.

Kotipiha kuitenkin henki tyyntä rauhaa: surinaa ja tirskutusta.

Lintuemo keräsi poikasille ruokaa:

Hy%C3%B6nteisruokaa.jpg

Lahden takaa oli tullut vieraita raparperin kukintoihin surisemaan:

Naapurin%20kotiel%C3%A4in.jpg

Raparperi näyttää olevan yllättävän suosittu hyönteisten keskuudessa. Sen kukinnoissa oli jos minkälaista surisijaa. Raparperi on ilmeisesti hyvä mesikasvi tai kukkien määrä jo houkuttaa hyönteisiä.

Myöhään illalla, likenpänä puoltayötä, näin sellaista mitä ennen en ole tällä rannalla nähnyt: Lokit pyydystivät hyönteisiä ilmasta. Ne räpyttelivät paikallaan ja syöksähtelivät isojen hyönteisten perässä samaan tyyliin kuin pääskysetkin. Ilmassa olikin aika paljon perhosia ja korentoja.