Toukokuulta lähtien rannan pensaissa on laulellut lintunen, jonka ääni muistuttaa välillä singerin säksätystä. Välillä se lurauttaa pienen vihellyksen ja säksättää lopuksi. Lintu on ruokokerttunen. Linnun kuvaaminen on ollutkin hankalanpaa kuin sen kuuleminen. Se onnistuu piiloutumaan oksien taakse ja kiertää pensasta piilossa ollen. Lopultakin, kuukausi siinä lähes meni, sain napatuksi kuvan halkopinon taakse piiloutuneena. Rannassamme kilpailevia ruokokerttusia on laulamassa ainakin kolme. Tänään niiden kilpalaulanta oli sitä luokkaa, että päässänikin alkoi jo särisemään.

Ruokokerttunen150617.jpg

Aamupäivällä mansikan kukalla oli perhonen. Mikäs tämä perhonen lienee? Lanttuperhonen? Onneksi en ottanut perhoslistaa.

Perhonen%20mansikan%20kukalla.jpg

Illalla tuuletin päätäni kävelylenkillä. Kiersinpä nyt maisemareittiä rantapolkua pitkin lintutornille ja peltoteitä pitkin vanhalle sillalle. Sillan vieressä ojassa uiskenteli telkkä poikasineen. Jäin odottelemaan niiden tuloa sillan alta. Nopea piti olla, jotta kuvan ehti ottaa. Poikaset päristelivät uskomatonta vauhtia emon rääkäistyä käskyn. Edellä uiva poikanen näyttäisi olevan muita isompi. Se on oikea pallero verratuna pahnueen pohjimmaiseen, joka ui viimeisenä.

Telkk%C3%A4%20ja%20poikaset%20160617.jpg