Heinäkuun alun kasvikuvia luvassa pellon pientareilta. Olimme metsäretkeilleet muutamana päivänä männyntaimien istutuksen merkeissä. Enpä ole ennen istuttanut puun taimia heinäkuulla, mutta kerkesinpä kokea tuonkin. Yhtenä päivänä jätin kameran kotiin ajatuksella, että ei siellä mitään kuvattavaa ole. Menomatkalla metsätiellä taapersi teeriemo poikasineen. Poikaset olivat jo lentokykyisiä, vaikka untuvaisia vielä olivatkin. Työmaan laidalla kiersi korppiperhe. Niin, aina pitäisi kantaa kameraa mukana. Muina istutuspäivinä lintuja ei sitten näkynytkään, kun kamera mukana kulki. Jotain kuitenkin nappasin muistoksi matkan varrelta. Yhden peltoheiton laidalla kasvoi rantatädykettä. Enpä tunnistanut kasvia, kun kukat eivät olleet auki. Tädykkeet yleensä tunnistan kukan "tähtisilmistä". Nämä olivat niin nupulla, että tähtisilmiä ei näkynyt. 

Rantat%C3%A4dyke.jpg

Sunnuntai-iltana kävin katsomassa, että löytäisinkö valkoisia kissankelloja. Viime kesänä tältä paikalta niitä löytyi. Nyt oli vain ihan perinteistä sinistä kissankelloa. Kuvaan änkäsi myös keltakukkainen sarjakeltano. Tämä pellon piennari kukkikin ihan Ruotsin lipun väreissä.

Kedon%20kukkasia.jpg

Samalla reissulla polun varressa minut yllätti oravan poikanen. Nämä ovat harvakseltaan nähtynä hupaisia otuksia. Oravan poikaset jähmettyvät patsaaksi vaaran uhatessa. Liekö tämä sama poikanen joka patsastelee kotitiellä lähes auton edessä. Tämä poikanen kipaisi polun poikki ja kiipesi männyn oksalle. Siinä se tuijotti yhteen suuntaan, eikä eväkään värähtänyt, kun kuvia otin..

Oravan%20poikanen.jpg

Kotikujalla otin vielä illan bokeh-kuvan: apilankukkia ja nurmilauhaa. Taustalla keltaisena aurinkona pilkistää niittyleinikin kukkia. Nurmilauha on tuo lapsuuden kukko- ja kanaheinä.

Apilan%20kukat.jpg

Keväällä kuulin pitkän ajan sääennustuksesta, että tästä kesästä olisi tulossa kuiva ja lämmin. Ei ole ihan siltä näyttänyt. Vettä on tullut meillä ihan sopivasti. Lämpöä on ollut niukasti. Yölämpötilat ovat olleet jopa nollan kieppeillä. Yhtenä aamuna näkyi jo metsänrajassa kuuraa. Mansikoiden kypsyminenkin on ollut tosi hidasta. Tämä aika on vähän niin, kuin jäitä polttelisi. Uimaan en ole vielä tarennut mennä. Jääköhän tänä kesänä uintireissut tekemättä. Toivottavasti tämä vielä kesäksi muuttuu.