Yhtenä päivänä keittiön pöydälle oli ilmestynyt kynttelikkö. Saatelappu oli mukana: "Saako tämän panna sekajäteastiaan? Ei pala enää." Arvelin, että jos vaikka poltin on palanut. Pistoke pistorasiaan. Kaikki kynttilät paloivat ihan kauniisti. Polttimot olivat kiristetty. Heiluttelinpa vielä johtoja, jos vaikka piuhassa vika. Ei sammunut. Taitaa meillä olla parempaa sähköä kuin pellon toisella laidalla.

Aikani kynttelikköä katseltuani tuumin, että kaunis peruskynttelikkö. Suurin vika siinä on, että mansetit ovat vain hirvittävän rumat. Kynttelikkö kaipaa jotain juhlavampaa koristetta kuin muoviset vihreänruskeat mansetit. (Tuollaiset mansetit ovat hallaa sielulle.) Teinpä sitten taivaallisia tähtiä vessapaperihylsyistä. Maalasin ensin mustalla ja sitten kullalla tähdet. Kelo-oksat kynttelikköön kuumaliimalla. Tähdet kelo-oksaan samalla systeemillä. Kaipasi vielä jotain. Liimasin tähtien keskelle vielä kiinalaisia vanerilumihiutaleita. Jokunen hiutale lensi muuallekin.

Kynttelikk%C3%B63.jpg

Kynttelikk%C3%B6.jpg

Kynttelikk%C3%B62.jpg

Nyt kynttelikkö loistaa kilpaa tähtien kanssa. Pintänee kysyä kynttelikön omistajalta, että haluaako hän kynttelikön takaisin.