Onpa tullut päivitettyä blogia syksyn aikana hirvittävän huonosti. Nyt sain lopultakin siirrettyä kuvia koneelle, joten pistänpä osan niistä paristasadasta kuvasta tänne. Syksyllä aloitimme taidepiirin harjoittelemalla abstraktien kuvien tekemistä. Homma alkoi valitsemalla viisi mieleistä kuvaa, joista aloimme sommitella kolmelle eri muotoiselle pohjalle maalausta. Muodot olivat suorakaide, neliö ja ympyrä. Kuvia sai leikata omaan muotoon ja kokoon. Sitten valittiin mieluisin sommitelma ja tehtiin siitä mustavalkoinen harjoitus lyijykynällä paperille. Lopuksi maalattiin väreillä pohjalle.Tässä minun harjoitus:

 

Abstraktiharjoitus.jpg

 

Aikaisemmin laitoin kuvia syksyn lehdillä painetuista pohjista. Innostuin tekemään kokonaisen taulun lehtipainannalla. Ihan viimeisinä päivinä ennen tosi pakkasia leikkasin keijunmekon köynnöstäneet versot pois. Otin toisen niistä käsittelyyn ja sivelin akryylimaalia lehtiin ja varsiin sekä kukkiin. Kiepautin köynnöksen mustalle pohjalle ja painoin paperin päälle. Hieroin sitten paperin päältä köynnöstä, jotta väri tarttuisi kasvista pohjaan. Tässä tulos:

 

Keijunmekko.jpg

 

Yhden lehdillä kiertämistäni pohjista maalasin keskeltäkin. Se sai sisälleen syksyisen kuutamomaiseman. Liekö halloweenin tai lokakuun täysikuu vaikuttanut aiheeseen.

 

Lokakuun%20kuutamo.jpg

 

Sitten vielä pari omintakeista pallottelua maaleilla ja aiheilla. Voitte miettiä, mitä niissä näkyy. Nämä tein kierrätyspohjille, jotka gessosimme mustiksi viime talvena taidepiirissä. Maalauksia ei ole pingotettu kiilakehyksiin, joten odottelevat vielä loppusijoitusta vaikka roskiksessa. Nämä olivat mukavan rentouttavia kokeiluita paletille jääneillä jämäväreillä. Varsinkin alemman olen maalannut useita kertoja päälle.

 

Pallot.jpg

 

Suuriflipperi.jpg

 

Huomasin, että ei abstaktien töiden tekeminen olekaan niin helppoa. Ei ainakaan minulle. Usein tulee ajatelleeksi abstrakteja töitä katsellessa, että eipä ole kummonenkaan juttu tehdä tuollainen. Niihinkin pitäisi kuitenkin saada joku juju, jolla vangitaan katsojan mielenkiinto. Se tekee hommasta vaikean. Hyvästä työstä tai maalauksesta katsoja löytää aina jonkun tarttumapinnan.

Mukavaa marraskuun jatkoa!