Talvella timantit koristivat hangen pintaa. Nyt pienen sateen jälkeen timantit koristivat lupiinin lehtiä. Lupiinit eivät kuulu minun 100 kukkaa -listaani, koska ovat vieraslaji Suomen luonnossa. Harmillisesti näitä puutarhakasveja pääsee leviämään luontoon. Sitten ne valtaavat kotoisilta luonnonkasveiltamme elintilaa.

Lupiinin%20timantit.jpg

Mustikka aloittelee kukintaansa:

Mustikka.jpg

Samoin mesimarja:

Mesimarja.jpg

Mietin, että ottaisinko 100 kukkaa -listaani itiökasvit. Jätin ne kuitenkin toistaiseksi vielä pois. Romanttisena ihmisenä laitan listaani vain kukkivia kasveja. Tällä kertaa. Kuvasin kuitenkin varulta muutaman tutun itiökasvin.

Kotkansiipi:

Kotkansiipi.jpg

Järvikorte:

J%C3%A4rvikorte.jpg

Ehkäpä itiökasveille tulee oma tiedostonsa. Mene ja tiedä. Kortteikko ei ole kotirannassamme meille mikään ihanteellinen kasvi. Kuitenkin se antaa suojan useille pesiville kahlaajilla ja vesilinnuille. Tänäänkin näin rantasipin pyrähtävän kortteikkoon. Pesineekö se siellä, vai piipahtiko vain syömään.

Mesimarja ei tuota satoa kujamme varressa. Mesimarja tarvitsee kahta eri kantaa marjoakseen. Meillä taitaa olla vain yhtä kantaa tuossa kujan ja ojien varsilla, kun marjoja ei ole näkynyt.