Tein muutamia paperimassaviritelmiä. Parimassan tein käytetystä kopiopaperista. Massasta tuli siis harmahtavaa. Eipä ensimmäinen erä massan valmistusta muutoinkaan mennyt putkeen. Hyllyssä ollut tapettiliima oli mennyt pilalle. Pistinpä sitten erikeepperiä ja gessoa. Gessokin oli hivenen kuivahtanut, joten hämmennystä ja vääntämistä riitti. Sitten, kun massa alkoi näyttää lupaavalta, kippasin sen muovilaatikkoon. Arvata saattaa, että verkkoviritelmät eivät sopineet laatikkoon dipattavaksi. Pistin tötsät pystyyn laatikon pohjalle ja valelin paperimassa pakasterasialla verkon pinnalle. Painelin toisella kädellä massaa verkkoon kiinni. Nostin tötsät kuivumaan muovipussien päälle pesuhuoneen lattialle. Eipä aikaakaan, kun valkoinen gessovana alkoi luikerrella pitkin klinkkerin saumoja. Sainpahan valkaistua klinkkerin saumat samalla. Kaikkiin tötsäkkeihin ei tarttunut tarpeeksi massaa ensimmäisellä kerralla, joten tein paperimassaa toisen satsin. Toinen kerta onnistui papermmin. Olin valmistautunut. Ostin kaupasta jauhemaista tapettiliisteriä. Reilu hujaus tapettiliisteriä ja monta plöräystä erikeepperiä teki massasta mukavamman käsitellä. Eikä pesuhuoneen lattiallekaan tullut kuin vähän liukassta pintaa.

Näiden pökkelöiden pohjana on metallinkeräyskasasta löytyneet sylinterin muotoiset metalliverkot. Pienempi on halkaisijaltaan n. 7 - 8 cm ja isompi on hivenen lieriö ja halkaisijaltaan 8 -10 cm. Korkeutta lieriöillä on n. 40 cm. Näihin riitti yksi kerta massausta, jonka tein jälkimmäisellä paremmalla massalla. Suihkuttelin kuivuneeseen pintaan ensin valkoista maalia. Näytti hivenen aneemiselta, joten suihkutin myös kultaväriä. Eipä näyttänyt paljon paremmalta. Siis suihkaisin vielä hivenen mustaa. Tuloksena vähän viidakkomaista väritystä tai valmiiksi kärtsähtäneen näköistä.

Paperimassap%C3%B6kkel%C3%B61.jpg

Paperimassap%C3%B6kkel%C3%B62.jpg

Minä, kun en ole sähkömies, jouduin tyytymään tällaisiin tunnelmavaloihin. Valoiksi laitoin Airam minisarjat, joissa on 40 minilamppua/sarja. Isompi pökkelö olisi ehkä kaivannut tymäkämmät lamput. Valot kiinnitin muutamalla rullalangan pätkällä, jotta ovat helppo vaihtaa. Valo kuitenkin on mukavan lämmin.

Paperimassap%C3%B6kkel%C3%B6t1.jpg

Paperimassap%C3%B6kkel%C3%B6t2.jpg

Nyt minulla on sitten työhuoneessa tällaiset tunnelmapökkelöt.