Viikonloppuna virkistäydyimme ajelemalla muutaman joen yli kotimaakunnassamme. Koitelinkoski Kiiminkijoessa on mukava virkistäytymispaikka kesäaikaan. Koskelle on rakennettu siltoja ja polkuja ym. tarpeellista, jotta rekeilijät viihtyisivät alueella. Tänä viikonloppuna Koitelinkoskella oli kuitenkin satamäärin ihmisiä seuraamassa luonnonnäytelmää, jonka seurauksen Kiiminkijoen alajuoksulla olevat talot ovat vaarassa jäädä tulvan alle.

Lauantaina koskessa oli paljon jäälauttoja matkalla alavirtaan. Nämä kuvat ovat sunnuntailta:

Koitelinkoski3-normal.jpg

Koitelinkoski2-normal.jpg

Koitelinkoski1-normal.jpg

Harmillisesti aurinko ei paistanut enää puoleltapäivin, kun olimme Koitelinkoskella katselemassa veden kulkua. Jokivarsia ajellessa tuumailimme, että onneksi meidän kotimme on Oulujoen latvavesillä. Tosin tulvan merkkejä ei Oulujoella näkynyt, eikä myöskään Iijoella. Oulujoki ja Iijoki kyllä molemmat ovatkin valjastettu sähkön tuotantoon.

Kotijärvessämme ovat jäät vielä paikoillaan. Eilen aloittelin työt marjamaalla. Minulle pitivät työmaakonserttia töyhtöhyypät, kuovit ja tietenkin, varmat kesänmerkit, lokit. Kotipihassa viserteli peipposet. Tänään ropottelee vettä. Linnutkin taisivat saada lentsun ja ovat hiljaa, kun kukerrusta ja kujerrusta ei ole nyt kuulunut. Toivottavasti niissä ei ole lintulentsua.

Villatakin langanpäiden päättely on edelleen kesken ja napit puuttuvat, joten käsityörintamalla ei ole vieläkään mitään uutta. Jospa villatakkia ei enää tälle keväälle tarvitseisikaan, kun ollaan kesää kohti menossa.

Toivottavasti kevättulvat ja kevätlentsut eivät koettele sinua. Oikein mukavaa viikkoa!