Teimme iltapäiväretken Liimanninkoskelle. Liimanninkoski löytyy Muhokselta. Opasteet koskelle ovat valtatie 22:lla Muhokselta muutama kilometri Kajaaniin päin. Liimanninkoski on Muhosjoessa. Muhosjokilaakson kasvillisuus poikkeaa tyystin alueen muusta kasvillisuudesta. Laaksosta löytyvät sellaiset lehtokasvit, joita harvoin muualla Pohjois-Pohjanmaalla tavataan. Alue on mukava retkipaikka, vaikka ei olisikaan kasveista sinänsä kiinnostunut. Kalastajat ovat joen löytäneet. Lapsiperheillekin paikka on mukava. Luontopolku on kohtalaisen lyhyt ja luontopolun alkupäässä on lammashaka, jossa tapaa näitä päkäpäitä.

Lampaita.jpg

Lammashaassa ja haan reunalla on perinteisiä latoja.

Lato1.jpg

Lato2.jpg

Jokilaaksoon laskeutuessa kasvillisuus muuttuu pikkuhiljaa rehevämmäksi.

Mets%C3%A4n%20aluskasvillisuutta.jpg

Liimanninkoski virtaa kauniisti rehevässä jokiuomassa. Joen äpräällä on laavu, jossa voi tulistella. Ihan joen reunalle pitää laskeutua vielä kivikkoista törmää.

Liimanninkoski.jpg

Liimanninkoski2.jpg

Liimanninkoski3.jpg

Kuvasimme Sohvin kanssa kasveja, joissa on sellaisiakin lajeja, joita kotipihalta ei löydy. Teen kasveista eri sepustuksen. Muutoin tästä tulisi oikea kuvamaratoni.

Kuvasin nyt iltalenkillä perhosen. Pyydänkin teiltä tunnistusapua perhosen lajin määrittämiseksi. Näitä pieniä perhosia lentelee nyt kankaan laidassa oikein urakalla. Nimeä en ole perhoselle löytänyt. Perhosen siipien väri on ylä- ja alapinnalla samanlainen.

Perhonen%20hein%C3%A4ll%C3%A4.jpg