Käden jälkiä -blogi kiittää Korvatunturin paikallislehteä Korvaturria, että saa jälleen näin joulun alus viikkoina julkaista blogissaan Korvaturrin uutisia ja kirjoituksia.

Piirtelijätonttu toipumassa (Korvaturri 10.12.2020, kulttuuriosasto)

Työtapaturman uhrina muistinsa menettänyt piirtelijätonttu on toipumassa. Piirtelijätonttu voi olosuhteisiinnähden hyvin. Hänen muistinsa palailee pätkittäin. Muistin palautumista ovat auttaneet kanssatonttujen avuliaat muistinpalautusyritykset. Kanssatonttumusisoijat ovat soittaneet mm. Painavaa Joulua suoratoistopalvelu Biisikärpäsestä, mutta ne eivät auttaneet muistin palautumisessa. Tästä suivaantuneena Joulumuori (Joulupukin puoliso) tuumi, että piirtelijätontun muisti ei HEVIIlä selviä. Hän pisti kovat panokset peliin ja lähetti tonttuparantolaan valmistamaansa marjamehuglögiä, joka sisälsi sen seitsemää Korvatunturilla kasvavaa marjaa ja maustetta. Hän lähetti piirtelijätontun ystävien matkassa tarjottimella glögiä, marjamarmeladia ja suklaapalleron tonttuparantolaan piirtelijätontontulle. Lisäksi glögin juonnin yhteydessä piti laulaa joululauluja. Siihen tarvittiin Korvatunturin tonttukuoro.  Joulumuorin glögi yhdessä tonttukuorron joululaulujen kanssa oli piirtelijätontulle tajunnan räjäyttävää. Muisti palautui salamana. Piirtelijätonttu vaikersi, että KORVAMATOOOO, KORVAMATOOOOOO.... Paikalle kutsuttiin tonttuparantolan tonttulääkäri, joka kuikisti piirtelijätontun korvaan. Hän tuumi, että UuuHeHuHuHu. Eipä ihme, että muisti pätkii. Hän veti piirtelijätontun korvasta pois PIIITKÄN korvamadon. Nyt piirtelijätonttua vaivannut korvamadon tukkima inspiraatio heläytti ilmoille: "Hei kuuraparta, lumiukko valkoinen, nenä keltainen, porkkanasta teimme sen..........."  Piirtelijätontun ystävät yrittivät, että missäs silinterihattu, mutta piirtelijätonttu tokaisi taiteilijatemperamantilla jalkaa polkien: "Lumiukon päätä paleli, joten silinterillä ei Korvatunturin talvesta selviä." Mitäpäs siihen kuin, että taiteijalla on vapaus.

Joulumuori pyysi ilmoittamaan, että Joulumuorin marjamehuglögiä on myynnissä Korvatunturin verkkokaupassa joulun jälkeen, jos tontuilta sitä jää. Marjamehuglögi tepsii sen seitsemään vaivaan, mitä ihmismieli voi keksiä. Ensisijaisesti glögi on tarkoitettu piristäväksi tonttujuomaksi joulutonttujen raskaalle taipaleelle jouluaattona. (Myös Joulupukin porot saavat sitä tarpeen vaatiessa.)

Marjagl%C3%B6gi.jpg

 

Joulupukin saunan lauteet kadonneet (Korvaturri 10.12.2020, Kadonneet ilmoitukset)

Joulupukin tiedotusosasto ilmoittaa, että Joulupukin aurinkoenergialla toimivan saunan lauteet ovat kadonneet. Joulupukki ei pahoita mieltään moisen katoamisen johdosta, sillä kovin on pitänyt vastoa viime aikoina, jotta hiki on kohonnut pintaan aurinkoenergialla toimivassa saunassa. Joulupukki ilmoittaa, että joulusauna lämpenee perinteiseen tyyliin puulla rantasaunassa puron varrella. Paikallinen rautakauppa Mikon rauta & lauta on lupautunut toimittamaan saunan laudepuut kaamoksen loputtua. Lisäksi asennuspalvelut KaksAria on antanut sitoumuksen lauteiden asennuksesta kaamoksen loputtua ennen auringon nousua kevään koittaessa. "Näillä mennään.", tuumi Joulupukki.

Puro.jpg

 

Korvatunturin Telesportingin keskus on avattu. (Korvaturrin urheiluosasto 11.12.2020)

Korvatunturin tontut Tonttulassa ovat saaneet uuden teleportin paikallisen teleporttiyrityksen Teleportistvexiltä. Kovasti teleportin käyttöä on tonttujen toimesta opeteltu. (Käyttöohjeet ovat vain tyhmieä eivät tonttuja varten.) Nyt toimelijaat tontut rakensivat ylijäämä höylätyistä laudoista kiitoradan teleporttiin. Laudat löytyivät lähes käyttämättömänä läheisestä hirsirakennuksesta. Höylätyt laudat sopivat erinomaisesti kiitoradaksi. Niistä ei jää taikatöppösiin tikkuja kuten raakalaudasta. Tontut totesivat, että kova vauhti teleportin läpäistäessä edesauttoi päämäärän saavuttamisessa. Jos osaisi käyttää sopivaa turbulenssia ja nostetta, telportin kautta oli mahdollisuus matkata maailman ääriin silmän räpäyksessä. Telesportinginkeskus on ollut kovassa käytössä tonttujen keskuudessa. Korvaturrille on luvassa matkaraportteja tonttujen joulumatkasta teleportin kautta seuraavissa numeroissa. Alla olevassa kuvassa ryhmä tonttuja on lähdössä kiitoradalla kohti teleporttia telesporttaamalla.

Telesprorting.jpg

 

Taidegalleria Tonttula on avattu. (Korvaturri 11.12.2020, kulttuuriosasto)

Korvatunturin taiteilijatontut lukivat naapuruston sanomalehdestä Säreistöniemen ja Alarieston taidenäyttelyistä ja -gallerioista. Pientä kilpailuhenkisyyttä oli aistittavissa tonttujen joukossa. Piirtelijätonttu ehdotti taiteilijaystävilleen oman taidegallerian perustamisesta, mutta tyhjästä on paha nyhjästä. Siispä tuumasta toimeen. "Määrä korvaa laadun". olkoon teemamme tuumi piirtelijätonttu ohjeistuksenaan taiteilijagolleekoille. Telesportingkeskuksen rakennustöistä oli juuri sopivasti jäänyt höylättyjä laudan pätkiä. Niistä veistämällä ja kaivertamalla tontut tekivät grafiikkalaattoja ja alkoivat telata ja vedostaa. Niin syntyi tonttugrafiikkaa. Paljon väriä lähes tyhjästä: "AUTS, serkultamme Tonttu-Sohvilta","Kuka väänsi korvasta?", "MINÄ", "Missä vihreä?" jne....

Taidepalikat.jpg

 

Pieni epäilyksen simen iti piirtelijätontun herkkään taiteilijasieluun, että onko liika sentään liikaa. Graafikkotonttu tuumi, että voimme jakaa lahjojen asemesta kuuluisuuksien tapaan oman Käden jälkiä. Niiiiiin, jos saat tällaisen grafiikkakortin, saat Korvatunturin kuuluisien tonttujen omakätisesti vedostaman lahjan. Se tulee olemaan tuhansien vuosien päästä hypersuper arvokas. Pidä sitä siis, kuin kukkaa kämmenellä.

Taidegalleriatonttula.jpg

 

Korvaturri 12.12.2020

Piirtelijätonttu innostui arvuutteluleikistä siihen malliin, että piirsi uuden kuvitellun joululaulukuvan arvattavaksi. Kanssataiteilijatontut kävivät sitä katsomassa. Huokauksia kävi, että siinähän on mallina Joulupukki tai Tuomo-tonttu, tai Tuomas-tonttu tai.... Kanssatonttuilijat voivat kirjoittaa kommenttiosioon oman arvauksensa. Palkintona jälleen superhyvä OIKEASSA OLEMISEN -joulumieli. Korvaturri tietysti osallistuu tähän kilpailuun. Jaettu ilo on keskinkertainen ilo. Anteeksi, kaksinkertainen ilo TUPLATEN ILOA!!!!

Joululaulu.jpg

 

Käden jälkiä -blogi kiittää jälleen Korvatunturin paikallislehteä Korvaturria, että saa jakaa sen artekkeleja edelleen. Lisäksi Käden jälkiä -blogi kiittä edelliseen postaukseen kommentoineiden arvuuttelijoiden kommenttien jättäjille kommenteista. Näyttää siltä, että Kuuraparta oli oikea arvaus piirtelijätontun kuvaan. Siispä oikein arvanneet voivat röyhistellä rintaansa ja pistää takin pieleen OIKEASSA OLEVA JOULUMIELI -pinssin. Puuroa ahmiva lumiukko kuulema kelpuutettiin jouluaattoaamun tsemppauslauluksi Joulumuorin baariin jouluaattoaamuksi, joten Joulumuori lähettää virtuaalisen joulumantelin biisin esittäjälle ja esittäjille. 

Mukavaa joulukuun jatkoa ja adventtia teille ystäväni!