Vai mitä sanotte?

Haarap%C3%A4%C3%A4sky%20220517.jpg

Löysin varastosta viime viikolla linnunpöntön. Juniori oli naputellut sen alakoulussa käsityötunnilla. Eihän se pönttö kovin kauaa varastossa ollutkaan. Olisiko aikaa vierinyt kymmenen ja risat vuosia. Huomasin, että pihakuusen pönttö oli tipahtanut talven aikana ihan alas asti. Viime kesänä se keikkui vielä kuusessa, tosin pahasti kallellaan. Rohkea kirjosieppo siinä silloin pesi kuitenkin.  Hirvittävässä tarmonpuuskassa vein uuden pöntön tipahtaneen tilalle. Laiskana ihmisenä virittelin sen mustekalalla kuusen runkoon kiinni. Isäntä sahasi kuusen oksat pihan puolelta pois, kun raapivat traktorin peilejä. Eipä suojattomuus näyttänyt kirjosieppoa haittaavan. Heti kohta pöntön ripustamisen jälkeen kirjosieppo omi pöntön itselleen.

P%C3%B6ntt%C3%B6.jpg

Rouva kirjosieppo on hivenen ujompaa sorttia kuin puolisonsa. Se hiippailee varovasti pöntölle ja luiskahtaa nopeasti pöntön aukosta sisälle. Muina rouvina se istuskelee vuoroin orapihlajassa ja vuoroin koivussa. Harvoin sitä pesäkuusen oksalla ihan julkisesti näkee.

Kirjosieppo%20220517.jpg

Kirjosieppo%20220517b.jpg

Seitsemänkymmentä lintulajia olen tunnistanut tähän mennessä. Loppuukohan minulta linnut ennen kuin sata on täynnä, kun pääskysetkin jo tulivat. Ei sata lintulajia tainnutkaan olla ihan helppo nakki.