Ensinnäkin: Hyvää äitienpäivää kaikille!

Ette saa minulta ruusun kuvia, ei valkovuokkoja (Ovat vasta nupulla), ei muitakaan kukkasia. Saatte minulta hyvän mielen uutisia. Kaleva nimittäin kirjoitteli takatalven jälkeen, että kimalaiset kuolla kupsahtivat ja mustikoille ei ole pölyttäjiä. Onneksi asiantuntijan ennuste meni päin hevon takamusta. Kimalaisia pörräsi eilen kovastikin pajun kukissa. Tämä kimalainen oli kyllä aika kohmeessa yhtenä aamuna vadelmamaan laidalla.

Kimalainen060519.jpg

Kimalaisten selvitymistä meillä varmaankin edesauttoi se, että kaikki pajut eivät ehtineet kukkaan ennen takatalvea. Pieni osa leskenlehdistäkin oli kukassa takatalven iskiessä. Niinpä kimalaiskuningattarille riittää ruokaa nyt avautuneissa pajun ja leskenlehden kukissa. Osa pajuista oli vielä pajunkissoilla toissa iltana. Onneksi luonto on viisas.

Pajut ovat tärkeitä näköjään muillekin kuin kimalaisille. Tilhet ovat sankoin joukoin pajun kukilla ruokailemassa. Minut kohdatessani ne olivat kuin Hitchcockin linnut. Satojen lintujen parvi nousi siivilleen ja pelmahti tämän tästä lähimpiin koivuihin. Välillä ne siiryivät vain edemmäksi pajupensaikossa. Ääni oli parvessa korviin käyvä.

Kuvissa olisi saanut olla sateisena päivänä valotusta vähän enemmän. En alkanut jälkikäteen asiaa korjailemaan. Harmaan illan harmaat kuvat.

Tilhet.jpg

Tilhi110519.jpg

Lämmin tuuli toi mukanansa pajukkoon alakuloisesti visertävän laulajan. Pajulintu saatteli minut eilen lintutornilta kotiin. Se hypähteli pensaasta toiseen. Tänään rantakierroksella se viritteli jo lauluaan rantojen hamppareille.

Pajulintu110519.jpg

Rantasipi tähystelee kotirannan kivillä kohti vesirajaa. Rantasipillä on vahtivuorot Mölli-kissan kanssa rantapenkalla. Rantasipin vuoro on päiväsaikaan, kun Mölli-kissa makaa keittiön tuolilla ottaen päikkäreitä.

Rantasipi110519.jpg

Kevään kunniaksi hakeuduin yhdelle kamerakurssille. Se sattui nyt sopivasti toukokuun iltoihin. Kaikki muut opiston kurssit ovatkin kesätauolla. Kesäaikaan ei sitten enää ehtisi yhdellekään kurssille, joten nyt oli sopiva sauma. Kurssi on Luova valokuvaus. Saapa nähdä, mitä kurssilta jää mieleen. Tämä seuraava kuva, ei ole kurssin harjoitustyö, vaikka sellaisia pitää sinne kuvatakin. Tämä on luonnon taidetta puhtaimmillaan. Tästä voi itse kukanenkin katsella ja miettiä, mitä tämä esittää.

Luonnon_taidetta.jpg

Kiipesin eilen iltapäivällä lintutorniin. Katselin ja kuvasin. En tosin juuri lintuja. Lintuja en sieltä montaakaan nähnyt. Tornilla käyntiin paras aika taitaa olla heti aamusta. Iltapäivän hetket luonnossa ovat hiljaisia. Lintutornin rannassa on myös sen verran kulkijoita, että linnut siirtyvät siitä kauemmas järvelle. Katselemiseen siis tarvitsee siellä kiikarin tai kaukoputken. Minun kameravarustuksella sieltä ei juuri kuvia saa. Minä kuvailenkin yleensä kotirannassa halkopinon takaa tai ihan rannassa tollottaen. Nämä linnut kotirannassa ovat aika kesyjä, joten kulkemiseni rannassa ei niitä juuri hetkauta. Eilenkin tukkasotkat jatkoivat vaan soidinmenojaan, kun kävelin rantaan. Kävipä yhtenä päivänä mielessä, että pitäisi tehdä kasvihuoneen seinään reikä, jotta siitä saisi objektiivin ulos. Siinä olisi oiva piilokoju. Tosin kesäaikaan se on aika hikinen paikka. Taidan jättää kasvihuoneen sittenkin tomaateille ja kurkuille.

Mukavia keväisiä hetkiä!