Lähimetsän lumoa:

L%C3%A4himets%C3%A4.jpg

Akvarellipaperille tein ensin musteliiduilla koivikon pohjan ja sitten kuivapastelleilla tein kauriit ja korostin puita ja lunta.

Viime keväänä aloitettu pitsipusero valmistui lopultakin. Ohje on Novitan ja lanka on Nalle.

Pitsipusero.jpg

Pitsipusero-taka.jpg

Puseron uusi omistaja mittaili hihoja muutama viikkoa sitten ja vaati lisää pituutta niihin. Miehustaa jatkettiinkin jo ohjeesta. Kainalon ja olkapään väli oli liian lyhyt. Loppujen lopuksi hihat tulivat hivenen pitkät, mutta ei kuulema haittaa. Normaalit hihat ovatkin liian lyhyet. Malli on mielestäni tosi nätti. Tekis' mieli neuloa itsellenikin tällä mallilla. Puseroiden neulomiskiintiö on kyllä tältä talvelta jo täynnä.

Taidepiirin kokoontumisia on jäljellä enää kaksi. Kesken minulla on neljä flaamilaista kerrosmaalausta. Eivät ne tälle keväälle ehdi valmistua. Eilenkin maalasin päivän ja sain tehtyä yhteen työhön kylmäkerrosta vain muutamia neliösenttejä. Tänä aamuna korjasin eilisiä maalauskohtia eli yksi askel eteen ja kaksi taakse. Kuulema maalasin jotain zombia ja kuvan tyyppi vaikuttaa hirvittävän vanhalta, mallin mielestä. Malli kyllä ehtii näyttää jo zombilta ja ikäkysymyskin korjaantuu itsestään, kun työ tulee valmiiksi. Tämän keskustelun jälkeen malli ja maalari lähtivät sovussa hiihtämään. Eikä kumpikaan survonut sauvoilla toista lumihankeen odottelemaan kevättä.