Uusia muuttajia ei ole näkynyt sitten edellisen päivityksen, joten kuvasin näitä vanhoja tuttuja. Perjantaina mattojen tomutusta kävivät piristämässä pari oravaa, joilla oli pihapuissa meneillään hippaleikki. Toinen ehti häipäistä ennen, kuin hain kameran sisältä. Toinen jähmettyikin sitten patsaaksi.

Orava.jpg

Tänään kävin aamusta ja nyt illasta katsastamassa olisiko rantametsään tullut uusia muuttajia. Mutta näin vain tiaisia, tikkoja ja kottaraisia. Kottaraisia näyttäisi nyt olevan vähän laisesti. Laskin vain seitsemän lintua. Toivottavasti tulee vielä uusia muuttajia, muutoin yksi taitaa jäädä ilman puolisoa.

Kottarainen030416.jpg

Kottaraisia tiiraillessani minulle nauroi ihan oikea haapa. Olin varmaan huvittava ilmestys kekottaessani niska kenossa kohti puiden latvoja.

Iloinen%20haapa.jpg

Joutsenet tulevat päivä päivältä lähemmäksi pihaa. Nyt illalla ne olivat syömässä konehallin takana. Jonakin aamuna ne tulevat varmaan jo aamukahviseuraksi.

Joutsenet030416.jpg

Eilen oli viimeinen taidepiirikerta tälle keväälle. Valmista ei tullut, mutta jatkanpa maalaamista kotona, jos peltohommiin ei vielä pääse. Vaikka tuo sänkipelto on jo lähes lumeton, marjamaalla on riviväleissä vielä haitaksi asti lunta. Pääsiäisen aikaan maalasin edellisen kerran jämävärit pahville. Kokeilin aikaisemmin mustalle pohjalle eri ruskean sävyjä, mutta eivät ne erottuneet mustasta pohjasta. Pisitin sitten flaamilaisesta maalauksesta jääneitä sinivihreän ja valkoisen sävyjä kuuraksi lehtiin ja taustaan. Olisi pitänyt gessota enemmänkin näitä pahvin paloja. Näihin on ihan hauska kokeilla erilaisia värejä. Erivärinen tausta saa värit näyttämään tyystin erilaiselta. Näistä kokeilupahveista voi sitten joskus hakea oikeaa värisävyä johonkin työhön.

Lehdet.jpg