Suvun nuoret rouvat tempaisivat minut mukaansa Ruukin puutarhamessuille lauantaina. Tyylilleni uskollisena roudasin myös kameraa mukanani. Messut olivat mukavat. Näytteilleasettajia oli mielestäni hyvin, samoin oli messuvieraita. Ihmettelin itsekseni, että kuvattavaa oli kuitenkin vaikea löytää. Kasvit olivat kauniita. Ruokakin oli hyvää. Nuoret rouvat irvistelivät kameralle ihan perinteisesti niin, kuin lapsesta asti ovat tehneet. Kuvasinhan minä lopultakin niiden irvistelevien nuorien rouvien lisäksi esimerkiksi alpakan.

Alpakka.jpg

Sekä pähkinäpensaan pähkinöitä.

P%C3%A4hkin%C3%A4t.jpg

Onkohan tämä kuvauksellinen taantumani sitä, että nyt kaikkialla on kukat puhjenneet kukkaan. Kävin torstaina kaverini puutarhalta hakemassa kesäkukkia ja kasvihuonekasveille turvetta. Kuvasin kukkasia kännykällä. Kotosalla olen katsellut luonnon kukkien kukkaan puhkeamista ja seurannut marjojen nuppujen kehitystä kukkaan. Tuntuu kuin yltäkylläisyys olisi ryöpsähtänyt päälle. Paluumatkalla nuoret rouvat veivät minut vielä yrttien hankintareissulle oululaiselle puutarhalle. Olihan puutarhalla hirvittävän paljon kukkia, mutta oli niitä yrttejäkin vaikka minkä sorttista. Tulipa mieleen, että nukuinkohan opintojeni aikana jokusen luennon. Puutarhalta löytyi nimittäin sellaisiakin yrttejä, joista en ole kuullutkaan. Mukaani lähtivät puutarhalta oliiviyrtti ja tinjami. Oliiviyrtti on uusi tuttavuus. Tinjamia käytän kyllä usein lohkoperunoihin ja -juureksiin.

Kärpäsiin pääsin tutustumaan kameran kanssa tänään aamupäivällä. Kuvasin vaahteran kukkia.

Vaahteran%20kukkia.jpg

Eikös yhteen kukkaan lennähtänyt kärpänen.

K%C3%A4rp%C3%A4nen%20vaahterassa.jpg

Rentukoissa niitä kärpäsiä vasta olikin.

K%C3%A4rp%C3%A4nen%20rentukassa.jpg

Rentukan kärpäset olivat rauhallisempaa sorttia. Ne eivät välittäneet, vaikka objektiivin työnsi lähes kiinni niiden takamukseen. Pitäisköhän objektiivin linssi putsata, jos ne vaikka läjäytttivät haisevan vastalauseen moiseen tungetteluun.

K%C3%A4rp%C3%A4nen%20valoap%C3%A4in.jpg

Kellarin kupeella kukki myös villi viinimarjapehko. Siinä ei ollut kärpäsiä eikä muitakaan pörriäisiä. Tässä taitaakin olla minun viinimarjojen toivoni. Pellolla olevat pehkot näyttivät hyvin ankeilta. Yllättävästi ne olivat suivantuneet talvesta tai jostain muusta. Edes lehtiä ei ollut monessakaan pensaassa. Taitaavat tarvia ankaraa saksimista.

Herukan%20kukka.jpg

Mustikka aloitteli kukintaansa pellon laidalla. Kimalaiset surisivat mustikoiden sijaan terijoensalavissa. Kimalaisilla on nyt runsauden pula. Populaatio ei ole vielä ehtinyt täyteen kukoistukseen, kun luonnon kukat meinaavat kukkia jo yli. Ei ole kimalaisellakaan helppoa. Lyhyt on sesonki niilläkin. Valokuvaaja Linssikin joutuu kiertelemään nurkkajuurukset joka ikinen ilta, ettei mitään vain mene ohi kameran objektiivin. Tahti tällä keväällä on niin nopea.