Meillä oli eilen suvun naisten bebeleivospäivä. Kolme ja välillä neljäkin naista väänsi bebeleivoksia. Yhteensä taisimme tehdä rapiat kaksisataa leivosta.

Hommassa on monta vaihetta, joten meillä on vuosien saatossa tullut hommassa työnjako. Yksi tekee taikinaa.

Taikina.jpg

Toinen tekee kreemin. Kolmas täyttää paistetut leivospohjat kreemillä avustajien kanssa.

Kreemi.jpg

Täytetyt pohjat kannattaa jäähdyttää kunnolla ennen pomadaan dippaamista. Dippaaminen on nopeampi tapa laittaa pomada leivoksen pinnalle kuin lusikalla levittäminen.

Pomada.jpg

Ja strösselit päälle. Valmista on.

St%C3%B6sselit.jpg

Bebeleivosten ohjeita löytyy netistä pilvin pimein. Pomadankin ohje löytyy netistä. Valmista pomadaa saa nykyään jo kaupastakin kuulema. Minä keitän pomadan yleensä itse. Kilo pomadaa riittää noin sataan leivokseen. Pomadan etu tavalliseen tomusokerikuorrutukseen on se, että se pysyy jääkaapissa paremmin leivoksen pinnalla ja eikä ime kosteutta itseensä. Leivosten maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Kävin tänään Kainuun puolella kyläilyreissulla. Siellä lunta oli reilusti enemmän kuin meillä. Sähköasentajat olivat korjailemassa linjoja. Mikä minusta näytti puhtaan valkoiselta ja satumaiselta, oll heille riesa. Lumiset puut taipuilivat linjoille ja teille. Sähkölinjoissa oli paksut lumiklöntit. Meillä oli tiellä liukasta ja sohjuista. Onneksi nastakengät on keksitty. Nastat purevat hyvin kovaankin jäähän.

Turvallisia kelejä liikenteeseen ja lenkille!