Nyt elämä repes risaiseksi, kun uuden näytön sain. Eipä enää tarvitse virtajohtoa kiskoa kymmeniä kertoja irti ja jäähdytellä näyttöä, kun kirjoittelen blogi-tekstejä. JEE! Tällaisen juhlapäivän kunniaksi ajattelin pistää tänne syksyisen sävyisiä kuvia ja kovia kehuja kotijärvestäni.

Perjantaina söörailimme katsomaan pellon lanausta lintutornin viereen. Kotoa lähtiessä järven pinta oli hyvin tyyni ja aurinko paistois niin, kuin syyskuisena päivänä aurinko voi paistaa. Se sai syksyn värit puissa hehkumaan ja taivaan loistamaan sinistäkin sinisempänä. Kipaisimme samalla reissulla lintutorniin katselemaan maisemia. Enpä muista, että näin kauniina olisin kotijärveni nähnyt tornista käsin. Tässäpä teille kamerakuulumiset lintutornista perjantai-iltapäivänä.

Ahmasj%C3%A4rvi1.jpg

Ahmasj%C3%A4rvi6.jpg

Ahmasj%C3%A4rvi2.jpg

Ahmasj%C3%A4rvi3.jpg

Ahmasj%C3%A4rvi5.jpg

Ahmasj%C3%A4rvi4.jpg

Lintuja järvellä oli enää muutamia kauempana uiskentelemassa. Tornin lähipuissa hyppelehti ja piipitti tiaisia. Muutoin oli tyyntä ja rauhaa. Pienoinen väre aina välillä rikkoi peilityyntä pintaa. Hyvin kaunista oli. Suosittelen käymään Ahmasjärven lintutornissa, kun olette reissun päällä Rokuan suunnalla. Aina ei lintuja näy, mutta tällaisena kauniina päivänä voi tornista ihailla järvimaisemaakin.

Tunnelmakuva.jpg

Maisemakuvat järvestä otin kameralla. Lopuksi muutama kännykällä otettu makrokuva puolukoista. Minulla oli normi objektiivi kamerassa mukanani, kun torstai-iltana olin iltalenkillä kankaalla. Se objektiivi ei kuitenkaan sovellu makrojen ottoon, joten kokeilin muutamia kuvia mielenkiintoisista asetelmista kännykällä. Resoluutio ei ole niin hyvä, mutta näitä voi kyllä käyttää inspiraationa maalaushommissa. Poimin muutamalla reissulla kannon vierestä puolukoita poimurilla ja jokunen puolukka oli hypännyt poimurista kannolle. Nyt havaitsin, että puolukat kannolla näyttävät tosi kauniilta. Siinä oli muutamia pienen pieniä asetelmia muodostunut kannolle jäkälien kanssa. Jos olisin tarkoituksella pyöritellyt puolukoita jäkälän viereen kannolle, niin eipä olisi näin mukavia asetelmia syntynyt.

20190926_182402.jpg

20190926_182502.jpg