Kokeilin soodataikina-askartelua. Ohje löytyi tietysti netin syövereistä.

1 dl maissitärkkelysjauhoa

2 dl soodaa

1,25 dl vettä

Aineet mitataan kattilaan ja sekoitetaan. Kuumennetaan ja sekoitetaan hyväksi, kunnes taikina on puuromaista. Kattila pois hellalta. Minä jäähdytin massan kattilassa huoneen lämmössä. Muokkasin taikinan kuten leipätaikinankin palloksi. Taputtelin massan silikonisen leivinalustan päällä. Kaulitsin sen n. 0,5 cm levyksi. Lopuksi kaulitsin taikinan pitsiliinan päältä koristeelliseksi. Piparimuoteilla painelin tähtiä, sydämiä ja lopusta massasta pyörittelin palloja. Reijät tein bambutikulla. Kuivatin leivonnaisia kiertoilmauunissa 75 asteessa n. tunnin. Käänsin toisipäin ja kuivatin vielä puoli tuntia.

Osan tähdistä maalasin spraymaalilla.

Soodataikina%20t%C3%A4hdet.jpg

Osa on koristeista on vielä valkoisia. Nuo helmet on tarkoitus maalata ja laittaa ulkoasetelmiin. Niissä marjakanervat menivät ruman näköiseksi, joten ajattelin kokeilla niihin soodataikinakoristeita. En tiedä kestääkö nämä ulkona.

Soodataikina-askartelut.jpg

Tiedän ainakin sen, että soodataiknakoristeet eivät kestä kuuden kilon kahvakuulaa ja muita jumppavermeitä samassa repussa. Koristelin lahjakynttilän isolla tähdellä. Lähtiessä kynttilä näytti tältä:

T%C3%A4htikoristelu.jpg

Arvatkaa, miten tähden sakaroille kävi repussa?

Mutta ajatushan onkin tärkeintä, vai mitä?