Tänään aamupäivällä n. klo 10 kaurisemo toi pesueensa jälleen pihalle. Tällä kertaa eivät maistuneet omenat vaan pihan koristekasvit. Syyshortensian kukat ja oksien latvat lähtivät kaurisemon suuhun. Seuraavaksi ruokalistalla olivat kirjokanukan verson latvat ja korallikanukan versojen latvat.

Kauris110916.jpg

Sitten emo jolkotteli syömään ruukkuruusujen kukat kuistin pielestä.

Kauris110916b.jpg

Yksi vasoista tuli ihmettelemään, että jokos emo kohta soittaa talonväen ovikelloa.

Vasa110916.jpg

Onhan kauriin vasat tosi sieviä.

Vasa110916b.jpg

Yksi vasa oli karkuteillä katraasta. Emolla on kolme vasaa. Nyt odottelemme sitten, milloin kyläämme kiertelevät sudet tulevat näiden perässä meidän pihalle.

Emo%20ja%20vasat%20110916.jpg

Hirvikärpäset ainakin osasivat tulla näiden perässä pihallemme. Hirvikärpäsiä on nyt iskenyt pihalla kimppuun muutamana päivänä menneellä viikolla. Aikaisempina vuosina eivät hirvikärpäset ole tulleet kotipellollemme eivätkä pihalle. Talosta on sen verran pitkä matka hirvien kulkupaikoille. Hirvikärpäset ovat sen verran inhoja otuksia, että kauriidenkin vierailut saavat nyt loppua pihalamme ja marjamailla. Vielä kauriit eivät ole tuhonneet marjaistutuksia, mutta noiden hirvikärpästen takia saavat porttikiellon lähipellolle ja pihalle. Järven toisella puolen kauriit ovatkin jo tuhonneet aikaisempina talvina kotitarvemansikkapeltoja. Ne eivät ole siis ihan harmittomia eläimiä. Muutoinkin ihmetyttää näiden kesyyntyminen. Talvella en saanut kuvatuksi näitä millään lailla. Nyt tulevat keittiön ikkunan alle kuin mitkäkin linssiluteet.

Perjantaina alkoi syksyn taidepiirikokoontumiset. Ope oli käynyt Morten W Gjulin kurssilla. Gjul tekee akvarelleja omintakeisella tekniikalla. Gjulin kotisivuille on linkki tuossa oikeassa laidassa. Youtubessa on useita videoita hänen työskentelytavoistaan. Käykääpä katsomassa, jos kiinnostaa. Minäkin kokeilin perjantaina yhden harjoituksen. Nyt kokeilin kotona halpis väreillä ja vanhoilla guasseilla, mutta eipä mennyt ihan niin kuin piti. Laitan joskus kuvia niistä, jos ne läpäiset ennakkosensuurin.

Mukavaa viikkoa!